2 l Arla® Täysmaitojuomaa
1 l kanalientä
180 g Arla® Meijerivoita
180 g vehnäjauhoja
200 g kylmäsavuporoa (rouheena)
400 g Castello® sinihomejuustomurua
600 g Arla® Kuohukermaa 35%
suolaa
Lämmitä kattilassa maito ja kanaliemi.
Valmista roux: Sulata voi erillisessä kattilassa ja sekoita vehnäjauhot voin joukkoon, kypsennä jauhoja muutama minuutti, mutta varo ettei jauhot saa väriä.
Lisää kuuma neste pienissä osissa rouxin joukkoon ja anna keittopohjan kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia.
Lisää joukkoon savupororouhe, sinihomejuustomuru ja kerma, sekoita sileäksi ja mausta keitto lopuksi suolalla.
Halutessasi voit ohentaa keittoa pienellä määrällä maitoa.
Tarjoile keitto esim. pikkelöidyn shalottisipulin ja grillattujen juustoleipien kera!