10 isohkoa Rosamunda tai Bella Rosa -perunaa
Täyte
2 sipulia kuutioituna
200 g kylmäsavulohta suikaloituna
400 g laktoositonta kermaviiliä
1 dl hienonnettua tilliä
mustapippuria myllystä
1 rkl sitruunamehua
Koristeluun hienonnettua ruohosipulia tai muita yrttejä
Tarjoiluun raikkaan tuoresalaatin ainekset
1. Pistele hyvin pestyihin perunoihin haarukalla muutamia reikiä ja kääri ne yksitellen folioon. Paista
perunoita uunissa, 225 asteessa 50–60 min. perunoiden koosta riippuen.
2. Sekoita kermaviili, suikaloitu kylmäsavulohi, kuutioitu sipuli ja hienonnettu tilli keskenään.
3. Mausta sitruunamehulla, mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
4. Täytä uuniperuna lohitäytteellä ja koristele hienonnetulla ruohosipulilla tai muilla yrteillä.
Sitruunamehulla maustetusta kermaviilistä syntyy helposti herkullinen pohja lohitäytteelle.