Uuniperuna lohitäytteellä

10 annosta

10 isohkoa Rosamunda tai Bella Rosa -perunaa

Täyte
2 sipulia kuutioituna
200 g kylmäsavulohta suikaloituna
400 g laktoositonta kermaviiliä
1 dl hienonnettua tilliä
mustapippuria myllystä
1 rkl sitruunamehua

Koristeluun hienonnettua ruohosipulia tai muita yrttejä

Tarjoiluun raikkaan tuoresalaatin ainekset

Koristeeksi yrttejä, rinnalle raikasta tuoresalaattia

Patu Lounasklubi - Uuniperuna Lohitäytteellä
Lataa Reseptin PDF

1. Pistele hyvin pestyihin perunoihin haarukalla muutamia reikiä ja kääri ne yksitellen folioon. Paista
perunoita uunissa, 225 asteessa 50–60 min. perunoiden koosta riippuen.
2. Sekoita kermaviili, suikaloitu kylmäsavulohi, kuutioitu sipuli ja hienonnettu tilli keskenään.
3. Mausta sitruunamehulla, mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
4. Täytä uuniperuna lohitäytteellä ja koristele hienonnetulla ruohosipulilla tai muilla yrteillä.

Vinkkejä

Sitruunamehulla maustetusta kermaviilistä syntyy helposti herkullinen pohja lohitäytteelle.