Kanan paistileikettä
Patu pitkää riisiä (tai basmatiriisiä)
Porkkanaa
kiinankaalia
paprikaa
sipulia
zucchinia
Sesamöljyä
Soijakastiketta
Limemehua
Valkosipulia
Chiliä
Korianteria
Patu ananasrenkaita
1. Keitä riisi uunissa tai kattilassa. Basmati antaa enemmän makua, mutta hajoaa helposti.
2. Mausta kananpalat valkosipulilla ja chilillä ja kypsennä ne uunissa.
3. Suikaloi kasvikset.
4. Sekoita makuliemi kanan paistoliemestä, ananaksen mehusta, soijakastikkeesta ja limemehusta.
5. Viipaloi valkosipuli ja chili ja silppua reilusti korianteria.
6. Kuumenna parila ja paista kasviksia ja riisiä seesamöljyn ja rypsiöljyn seoksessa. Lisää mukaan chiliä ja valkosipulia ja mausta ja kostuta makuliemellä. Sekoita mukaan aivan lopuksi reilusti tuoretta korianteria.
7. Kuumenna kananpaloja ja ananasta pannulla tai uunissa ja nostele riisin päälle. Riisistä saa tehtyä helposti myös kasvisversion, esimerkiksi korvaamalla kanan tofulla tai kasvispihveillä.
Riisin keitto ja kanan paisto uunissa.
Kasvisten suikalointi
Makuliemen sekoitus