Saaristolaisleipä Tuoppi Saaristolaisleipä jauhoseoksesta

70 annosta

5,000 kg Tuoppi saaristolaisleipä jauhoseosta
0,110 kg kuivahiivaa
3,250 kg vettä
öljyä vuokien voiteluun

Sekoita kuivahiiva lämpimään (40 – 42 °C) veteen. Lisää saaristolaisleipä jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Voitele 12 kpl 1,5 litran vetoista leipävuokaa. Jaa taikina vuokiin (n. 0,690 kg / vuoka).

Kohota 30 minuuttia ja paista 175°C uunissa 50–60 minuuttia.

Vinkit

Leivän glaseeraus
Leipää voi paiston aikana voidella kahvista ja tummasta siirapista tehdyllä seoksella. Tähän saat hyödynnettyä hyvin pannuun jääneen kahvin.

Leipää voi paiston aikana sivellä myös hunajasta ja voista tehdyllä kuorrutteella. Hunaja tuo leipään makeutta ja muodostaa pintaan kiiltävän sekä rapean kuoren. Viimeistele valmis leipä ripottelemalla sormisuolaa hunajaglaseerauksen pintaan.

Saatavilla myös Tuoppi saaristolaisleipä jauhoseos