Piparjuuriturskaa ja lämmin perunasalaatti

30 annosta

PIPARJUURITURSKA
5 kg turskafileetä tai seitiä (pakaste, valmiina n. 140 g annospaloina)
1⁴⁄₅ kg vettä
200 g suolaa
vuokasprayta voiteluun
1 kg Arla
Täysmaitojuomaa

80 g Arla meijerivoita
80 g vehnäjauhoa
100 g piparjuuritahnaa
250 g Arla Pro crème fraîchea 28%
200 g Arla Pro juustoraastetta 28%
16 g suolaa
ruohosipulia koristeluun

PERUNASALAATTI
5 kg kiinteää perunaa tai
varhaisperunaa
100 g rypsiöljyä
800 g makeaa sipulia renkaina
250 g oliiviöljyä
100 g sherryviinietikkaa
45 g suolaa
50 g tuoretta lehtipersiljaa

PIPARJUURITURSKA
1.Valmista suolaliemi: Kiehauta vesi suolan kanssa ja jäähdytä jääkaappikylmäksi. Peitä kala-annospalat kylmällä suolaliemellä ja anna suolaantua 18 minuuttia. Kaada suolaliemi pois ja kuivaa kalapalat huolellisesti. Lado kalapalat siististi voideltuun GN-pakkiin.

2. Valmista roux: Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauho ja kypsennä muutama minuutti ilman, että jauhot saavat väriä. Lämmitä maito kuumaksi ja lisää maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen voi-vehnäjauhoseoksen joukkoon. Anna poreilla matalalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää piparjuuritahna, crème fraîche ja Arla Pro juustoraaste. Mausta suolalla ja tarkista vielä maku.

3. Kaada kastike GN-pakkiin tasaisesti kalojen päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 10-12 minuuttia, kunnes kastike on saanut hieman väriä ja kalat ovat kypsiä. Leikkaa ruohosipuli ohuiksi renkaiksi ja ripottele kalojen päälle, aseta tarjolle.

PERUNASALAATTI
1. Kypsennä perunat höyryssä tai keittämällä ja jäähdytä jääkaappikylmiksi. Leikkaa jäähtyneet perunat peukalonpään kokoisiksi paloiksi.

2. Valmista marinadi: sekoita oliiviöljy, sherryviinietikka ja sipulit keskenään, anna maustua vähintään puoli tuntia.

3. Sekoita 100 g rypsiöljyä jäähtyneiden perunoiden joukkoon, paahda perunoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia välillä sekoittaen, sekoita marinadi kuumien perunoiden joukkoon ja lämmitä peruna-salaattia vielä pari minuuttia ja aseta tarjolle.

Vinkit

Tämä ohje muuntuu myös kaikkien aikojen mantelikalaksi, kun lisäät kastikkeen joukkoon 200 g paahdettuja mantelilastuja.

Jos haluat lämpimästä perunasalaatista täyteläisemmän version, viimeistele salaatti Arla Pro crème fraîchella.