Patun parempia lihapyöryköitä paprika-tomaattikastikeessa ja paahdettuja yrttijuureksia

35 annosta

7,2 kg (1ltk) Patun parempia lihapyöryköitä
3 kg Jepo kuorellisia, halkaistuja perunoita
3 kg kuorittuja porkkanoita
3 kg kuorittuja palsternakkoja
1 kg kuorittuja mukulasellereitä
timjamia
salviaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
1 kg sipulia
1,5 kg Patu Paprikasuikaleita
4 l Puljonki Luumutomaattikastiketta
Patu Tomaatti-chilikastiketta
Arla Pro Tsatsiki Jogurttikastiketta

Patun Paremmat lihapyörykät
valmistetaan
Suomessa.

Patu Lounasklubi - Lihapullat
Lataa Reseptin PDF

Pilko porkkana, palsternakka ja selleri saman kokoisiksi kuin perunat. Mausta juurekset suolalla, mustapippurilla ja yrteillä. Lorauta päälle myös oliiviöljyä, ja hiero mausteet juureksiin.

Kypsennä uunissa 225 asteessa n. 15 min. Mausta perunat suolalla ja pippurilla, lisää perunat juuresten sekaan ja sekoita.

Paista vielä 200 asteessa, kunnes juurekset ovat kypsiä ja perunatkin saavat hieman väriä. Tarkista juuresten kypsyydet, etteivät ole liian kovia!

Paista jäiset lihapullat 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Kuori ja suikaloi sipulit. Freesaa kattilassa oliiviöljyn ja pienen suolan kera, kunnes läpikuultavia. Lisää tämän jälkeen hyvin valutetut Patu Paprikasuikaleet ja freesaa vielä pieni hetki, ennen kuin lisäät luumutomaattikastikkeen. Anna hautua kannen alla pieni hetki ja tarkista maku! Tuunaa tarvittaessa suolalla, mustapippurilla, sokerilla tai vaalealla balsamicolla.

Kaada kastike kypsien lihapullienpäälle ja koristele yrttisilpulla.
Laita tarjolle myös Patu Tomaatti-chili-kastiketta ja Arla Pro Tsatsikia.