20 kpl Patu Kievin kanaa valkosipuli-yrttitäytteellä
öljyä paistamiseen
2 kg Patu pitkäriisiä
5,5 l kasvislientä
5 dl sitruunamehua
2 rkl suolaa
1,5 kg pakasteherneitä
suolaa
mustapippuria
laktoositonta voita paistamiseen
Patu valkosipulikastiketta
1. Huuhtele riisistä ylimääräinen ”jauho” pois kylmällä vedellä, ja anna kuivahtaa siivilässä tai reikäpakissa.
2. Mittaa kasvisliemi ja sitruunamehu kattilaan suolan kanssa, sekoita huolellisesti. Lisää riisi ja keitä miedolla lämmöllä kypsäksi. Tarvittaessa lisää kypsennyksen loppuvaiheessa kattilaan vettä, mikäli tarvitset lisää nestettä riisin kypsentämiseen.
3. Paista edellisena päivänä jääkaappiin sulamaan otetut kievin kanat kuumalla pannulla kypsiksi ja kauniin kullanruskeiksi pannulla öljyssä. Kana on jo valmiiksi maustettu, joten suolaa, pippuria tai muutakaan maustetta ei tarvitse käyttää!
4. Lämmitä kasari tai pannu keskiläm möllä ja lisää reilu nokare voita. Mikäli voi ruskistuu, lämpö on liian kova.
Freesaa edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan otetut pakasteherneet pannulla voissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sulaneet herneet valmistuvat nopeasti 2-3 minuutissa tarjoiltaviksi. Liian kauan kypsennetyt herneet menevät ruskeiksi ja ruttuisiksi.
5. Kastikkeeksi sopii mainiosti Patun valkosipulikastike!
Mikäli haluat herneisiin lisää makuja, voit käyttää tähtianista tai sitruunan kuorta. Älä kuitenkaan paista sitruunan kuorta, vaan lisää se juuri ennen annoksen kasaamista, jotta maku ei muutu kitkeräksi!