Parsa-aurajuustoclafoutis ja kevätkaalisalaatti

3 GN = n. 35-40 annosta

PARSA-AURAJUUSTOCLAFOUTIS
2,5 kg parsakaalin nuppuja
900 g valkoista parsaa
600 g Aura-juustoa
2 kg kermaviiliä
2 l täysmaitoa
10 dl vehnäjauhoja
30 kpl kananmunia
1 rkl suolaa

KEVÄTKAALISALAATTI
3 kg kevätkaalia
1 kg Kartanon pikkelssiä
500 g saksanpähkinöitä
400 g rukolaa
1-2-3 pikkelöintilientä

Pehmeä ranskalainen pannukakku, toimii monilla erilaisilla täytteillä.

Patu Parsa-aurajuustoclafoutis ja kevätkaalisalaatti
Lataa Reseptin PDF

1. Leikkaa tai aja koneella kaali ohuiksi suikaleiksi ja anna pikkelöityä yön yli. Valuta pikkelöintiliemi pois huolellisesti. Valuta myös pikkelssistä neste huolellisesti pois.

2. Paahda saksanpähkinät 180-asteisessa uunissa, kunnes ne saavat kauniin ruskean paahteisen värin ja maun.

3. Yhdistä ja sekoita salaatin raaka-aineet keskenään.

4. Sekoita kermaviili, maito, munat, vehnäjauhot ja suola hyvin. Taikinan kuuluu näyttää pannaritaikinaa hieman paksummalta.

5. Paahda parsakaalin nuput 225-asteisessa uunissa noin 10 min. kunnes saavat hieman väriä. Kuori valkoiset parsat, keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä jäävedessä. Leikkaa jäähtyneet parsat 2-3 cm pitkiksi paloiksi.

6. Annostele taikinamassa 1/1 GN-vuokaan, jossa on leivinpaperi. Ripottele tasaisesti massan päälle paahdetut parsakaalin nuput ja valkoisen parsan pätkät. Murustele homejuustoa tasaisesti päälle.

7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia, kunnes on kypsä.

Vinkit!

1. Jos käytät tuoretta parsakaalia, älä heitä lehtiä ja keskivartta biojätteeseen. Niissä on erittäin paljon makua ja ne ovat erinomaisia sosekeiton aineksia. Erittäin maukas sosekeitto syntyy esimerkiksi parsa- ja kukkakaalin rensseistä, perunasta ja kasvisliemestä sekä lorauksesta kermaa mausteiden lisäksi.

2. Voit käyttää myös muuta homejuustoa, esim. Roquefort toimii erittäin hyvin. Käytä kuitenkin sinihomejuustoa.

3. Valkoista parsaa voit käyttää myös säilykkeenä ja parsakaalin kukintoja pakastettuina. Huom! Jos käytät pakastettuja, muista sulattaa ne jo edellisenä päivänä, jotta clafoutiksesta ei tule liian kostea ja se kypsyy kunnolla!

4. Kaalisalaatin voit tuunata monella tavalla: Lisäämällä sinne suikaloitua päärynää, maustamalla paahdettuja saksanpähkinöitä tai maustamalla kaalia pikkelöidessä esim. kuminalla.

5. Tätä clafoutiksen perusreseptiä voit hyvin muokata myös muilla täytteillä kuin parsalla ja/tai homejuustolla. Clafoutiksen kypsyyden voi tarkistaa kuten pannarin, eli myös pohjan tulee saada väriä.

Parallax Section by bPlugins

The Parallax effect is a modern web design technique where the background element scrolls slower than the foreground content. The parallax effect can be used on landing pages, long-form content, sales pages, or the homepage of a business website. It is a great way to highlight different sections on a lengthy page.