Lohitartar karpalolla

4 annosta

300 g graavilohta
3 rkl hienoksi pilkottua tilliä
1 rkl kapriksia
2 rkl karpaloita

KASTIKE
1 prk smetanaa
2 tl Dijon sinappia
1 kpl limemehua + kuori
suolaa ja valkopippuria

KORISTELUUN
tilliä
tuoreita karpaloita

Lohitartar on
erinomainen ja nopea alkuruoka.

Lataa Reseptin PDF

1. Pyyhi kalan pinta paperilla puhtaaksi. Nypi ruodot huolellisesti ja ota nahka pois.

2. Leikkaa lohesta pieniä kuutioita.

3. Sekoita kulhossa hienoksi pilkottu tilli, valutetut kaprikset sekä muutama pilkottu karpalo.

4. Sekoita kastikkeen ainekset toisessa kulhossa ja lisää sekaan raastettu limen kuori sekä mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista
maku ja rakenne.

5. Asettele lohikuutiot kauniisti lautasen keskelle pyöreän stanssin tai ruokalusikan avulla. Tee kastikkeesta pienellä lusikalla genelli
ja laita tartarin päälle. Koristele tillin oksilla ja karpaloilla.

Vinkki

Lohitartar toimii myös välipalana joulun kiireisessä sesongissa.