300 g graavilohta
3 rkl hienoksi pilkottua tilliä
1 rkl kapriksia
2 rkl karpaloita
KASTIKE
1 prk smetanaa
2 tl Dijon sinappia
1 kpl limemehua + kuori
suolaa ja valkopippuria
KORISTELUUN
tilliä
tuoreita karpaloita
1. Pyyhi kalan pinta paperilla puhtaaksi. Nypi ruodot huolellisesti ja ota nahka pois.
2. Leikkaa lohesta pieniä kuutioita.
3. Sekoita kulhossa hienoksi pilkottu tilli, valutetut kaprikset sekä muutama pilkottu karpalo.
4. Sekoita kastikkeen ainekset toisessa kulhossa ja lisää sekaan raastettu limen kuori sekä mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista
maku ja rakenne.
5. Asettele lohikuutiot kauniisti lautasen keskelle pyöreän stanssin tai ruokalusikan avulla. Tee kastikkeesta pienellä lusikalla genelli
ja laita tartarin päälle. Koristele tillin oksilla ja karpaloilla.
Lohitartar toimii myös välipalana joulun kiireisessä sesongissa.