1 kg kiinteitä perunoita
2 rkl suolaa
2 rkl pippuria
3 rkl rypsiöljyä
400 g vihreää parsaa
100 g sinihomejuustoa
1 prk kapriksia (400 g)
1 dl timjamia
1 dl rosmariinia
200 g aurinkokuivattuja tomaatteja
50 g rucolaa
100 g Bama Vuonankaalia
1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen ja voitele gn-vuoka valmiiksi vuokasprayllä.
2. Pese ja halkaise perunat, mausta suolalla ja pippurilla, pirskottele hiukan öljyä perunoiden päälle ja sekoita kevyesti. Paahda uunissa noin 20 minuttia, kunnes ovat kauniin kullanruskeita. Laita hetkeksi sivuun jäähtymään.
3. Pese ja pyörittele parsakaalit öljyssä ja grillaa niihin kaunis paistopinta. Pilko noin 2 cm kokoisiksi paloiksi.
4. Leikkaa tai muserra sinihomejuusto pieniksi kuutioiksi.
5. Kun perunat ovat jäähtyneet, sekoita kaikki ainekset varovasti yhteen gn-pakissa.
6. Koristele annos rucolalla ja vuonankaalilla!
Voit koristella perunasalaatin näyttäväksi haluamillasi erilaisillä värikkäillä kukilla tai yrteillä.
Jos sinulta jää keitettyjä perunoita “ylimääräisiksi” jostain toiselta aterialta, voit käyttää niitä hyvin tähän salaattiin paahtamalla ne!