Juuresvuoka, pilahviriisi
ja Patun mangoraja -kastike

JUURESVUOKA
sekalaisia juureksia (tai pakastejuureksia)
suolaa
öljyä
kananmunia
Patu vispikermaa
Patu mangoraja -kastiketta

PILAHVIRIISI
riisiä
sipulia
öljyä

Tarjoa maukkaan
Patu mangoraja kastikkeen kera.

Patu Lounasklubi - Juuresvuoka
Lataa Reseptin PDF

JUURESVUOKA
1. Kypsennä juurekset joko höyryllä tai sivelemällä ne öljyllä ja paistamalla 160-asteisessa uunissa. Makumaailma muodostuu hieman erilaiseksi. Mausta kuutiot suolalla.
2. Sekoita munista ja kermasta massa, jossa on 1 kanamuna / 1dl kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Litra kermaa riittää noin neljään leipävuokaan. Voit käyttää myös moninaisesti yrttejä tämän maustamiseen.
3. Täytä pitkulaiset, vuokasprayllä voidellut leipävuoat kypsillä juureksilla ja kaada päälle muna-kermaseosta niin, että juurekset peittyvät. Paista 160-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes massa on kunnolla hyytynyt.
4. Anna tekeytyä jonkin aikaa ja kumoa tarjoiluvadille.

PILAHVIRIISI
Mausta riisi silputulla sipulilla ja suolalla. Tässäkin voi käyttää monia erimausteita ja yrttejä.
Sekoita hyvin ja paahda uunissa viisi minuuttia kerrallaan niin, että öljy kuumenee ja kypsentää sipuleita ja mausteita hiukan.
Lisää vettä 2 kertaa riisin määrä ja kypsennä uunissa 30−45 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Tarjoa juuresvuoka ja pilahviriisi maukkaan Patu mangoraja -kastikkeen kera.

Esivalmisteet edellisenä päivänä

Pilko ja kypsennä juurekset. Jos käytät pakasteita, sulata siivilässä.
Riko kananmunat valmiiksi ja sekoita kerman kanssa.