Jouluruukku

1 GN vuoka

5 perunaa
2 bataattia
3 porkkanaa
3 lanttua
1 juuriselleri
4 punajuurta
1 dl salviaa
3 dl ruokakermaa
3 dl kasvislientä
2 oksaa timjamia
2 oksaa rosmariinia
3 kpl tähtianista
½ tl inkivääriä
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 tl suolaa ja mustapippuria

KORISTELUUN
granaattiomenan siemeniä
timjamia

Kata jouluruukku
tarjolle perinteisten jouluruokien rinnalle

Lataa Reseptin PDF

1. Pese ja kuori juurekset hyvin. Viipaloi kaikki juurekset saman paksuisiksi, ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa punajuuri viimeiseksi, jotta se ei värjää muita juureksia.

2. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi paistolle. Voitele gn-vuoka valmiiksi vuokasprayllä.

3. Asettele viipaloidut juurekset kauniisti riveihin vuokaan. Kaada ruokakerma sekä kasvisliemi kattilaan, lisää mausteet ja kiehauta.

4. Kaada liemi kasvisten joukkoon ja paista esilämmitetyssä uunissa noin 45-minuuttia.

5. Ota vuoka uunista ja anna sen vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele vuoka esimerkiksi granaattiomenan siemenillä ja timjamilla.

Vinkit!

Voit pestä ja viipaloida kaikki juurekset etukäteen edellisenä päivänä. Tämä helpottaa keittiön kiirettä lounaan valmistelussa.

Koristelussa on vain mielikuvitus rajana!