Jouluinen omenapiirakka ja mascarpone-kanelikreemi

GN-vuoka

OMENAPIIRAKKA
8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 ½ dl sokeria
2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
2 kpl kananmunia
200 g voita
500 g omenaa
10 g kanelia
50 g sokeria

MASCARPONE-KANELIKREEMI
400 g mascarponea
40 g sokeria
kanelia maun mukaan
Koristeluun haluttaessa syötäviä kukkia

Koristele piirakka
syötävillä kukilla!

Lataa Reseptin PDF

1. Sulata pohjaan tarkoitettu voi.
2. Sekoita kaikki pohjan kuivat ainekset kulhossa keskenään.
3. Lisää joukkoon kerma, maito, kananmunat sekä sulatettu voi ja sekoita kunnolla tasaiseksi.
4. Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun GN-vuokaan.
5. Viipaloi omenat ja lisää joukkoon kaneli ja sokeri, lado taikinan päälle ja paista 160-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
6. Vatkaa mascarpone, sokeri ja kaneli vaahdoksi ja pursota omenapiirakkapalojen päälle.

Vinkki

Näyttävän piirakan voi leikata valmiiksi paloiksi.