MUREKE
2 kg jauhettua järvikalaa (hauki, särki, ahven, lahna jne)
1,5 l kermaa
15 kpl kananmunia
tuoretta tilliä
suolaa
mustapippuria
RATATUILLE
400 g munakoisoa
400 g kesäkurpitsaa
400 g paprikaa
200 g sipulia
500 g tomaattia
Lisäkkeeksi keitettyä perunaa tai perunamuusia
Mittaa isoon asiaan kerma, suolaa 1,6 % kalan määrästä, riko sekaan kananmunat ja vatkaa rakenne rikki. Lisää joukkoon jauhettu kala ja erittäin pieneksi hakattu, tuore tilli. Sekoita huolellisesti, jotta suola jakautuu tasaisesti koko massaan.
Kypsennä mureke murekevuoassa hyvin vesitiiviisti kelmutettuna 100-asteisessa höyryssä mittarin kanssa sisälämmöltään vähintään 68-asteeseen ja jäähdytä. Leikkaa hyvin jäähtynyt mureke jo valmiiksi annosviipaleiksi.
Pese ja pilko kaikki kasvikset n. 3 x 3 cm paloiksi. Kypsennä kasvikset ratatuilleksi oliiviöljyssä isossa laakeassa kattilassa, kippipannulla tai vaikka uunissa. Mausta suolalla sekä mustapippurilla. Jos tarvitset lisää hapokkuutta, käytä vaaleaa balsamicoa tai valkoviinietikkaa.
1. Murekkeen voit valmistaa jo edellisenä päivänä. Yön aikana rakenne asettuu aloilleen ja maut tasaantuvat. Myöskin murekkeen käsittely eli leikkaaminen ja siirtäminen on huomattavasti helpompaa.
2. Mureke tulee kypsentää vähintään 68-asteiseksi. Mitä suurempi murekkeen sisälämpö on, sitä kiinteämpää murekkeesta tulee. Jos lämpötila nousee liian korkeaksi, murekkeesta saattaa tulla kuivaa.
3. Ratatuillen kasvikset voit pilkkoa jo etukäteen valmiiksi edellisenä päivänä.
4. Muista ”itkettää” munakoisot ennen käyttöä, jotta ylimääräinen ja kitkeränmakuinen neste poistuu munakoisosta.
5. Voit hyvin käyttää valmiita hollandaisekastikkeita. Ne kestävät lämpöä, toisin kuin itse tehdyt. Voit ”tuunata” hollandaisekastiketta esim. ruohosipulilla tai vaikka pienellä määrällä Dijon-sinappia.
The Parallax effect is a modern web design technique where the background element scrolls slower than the foreground content. The parallax effect can be used on landing pages, long-form content, sales pages, or the homepage of a business website. It is a great way to highlight different sections on a lengthy page.