Haukiwallenberg, minttuherneitä ja ruskea voi -muussi

25 annosta

HAUKIWALLENBERGIT
2 kg jauhettua haukea
1³⁄₅ kg Arla Pro vispikermaa 36%
150 g munanvalkuaista
38 g suolaa
panko- tai korppujauhoja leivitykseen

MINTTUHERNEET
1 kg pakasteherneitä sulatettuna
100 g Arla meijerivoita
100 g vettä
1 kpl sitruunankuori + mehu
30 g tuoretta minttua
10 g suolaa

RUSKEA VOI-MUUSSI
5 kg jauhoisia perunoita kuorittuna
500 g Arla meijerivoita
1¹⁄₅ kg Arla Täysmaitojuomaa
50 g suolaa

HAUKIWALLENBERGIT
1. Varmista, että kaikki ainekset ovat jääkaappi-kylmiä (pl. suola). Laita jauhettu hauki, valkuaiset ja suola tehosekoittimeen. Jauha tasaiseksi tahnaksi ja ala lisäämään kermaa ohuena nauhana haukimassan joukkoon pitäen tehosekoitin edelleen voimakkaasti käynnissä.

2. Kun kaikki kerma on mennyt ja massa on valmis, laita massa pursotinpussiin ja purista massasta 150 g:n painoisia laakeita kalapihvejä astiaan (esim. GN-pakki), jossa on runsaasti panko- tai korppujauhoja. Pyörittele kalapihvit kauttaaltaan jauhoissa ja särmää pihvit halutessasi siisteiksi.

3. Paista pihvit kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi voi-rypsiöljyseoksessa ja loppukypsennä 200-asteisessa uunissa noin kahdeksan minuuttia. Lado pihvit siististi pakkiin ja aseta tarjolle.

MINTTUHERNEET
1. Erottele mintun lehdet varsista ja leikkaa lehdet ohuiksi suikaleiksi.

2. Sulata voi kattilassa, lisää vesi ja lämmitä herneet kuumaksi voi-vesiseoksessa.

3. Mausta suolalla, lisää sitruunan mehu sekä kuoriraaste ja pyöräytä lopuksi sekaan tuore minttu.

RUSKEA VOI-MUUSSI
1. Ruskista voi kattilassa kauniin ruskeaksi ja siirrä sivuun. Lämmitä maito kuumaksi. Keitä tai höyrytä perunat kypsiksi ja anna kypsien perunoiden höyrystyä huoneenlämmössä muutama minuutti ennen käyttöä.

2. Soseuta perunat hienoksi lumiraudalla tai muusi-nuijalla. Lisää kuuma maito perunoiden joukkoon voimakkaasti vatkaten. Lisää vielä ruskistettu voi heroineen ja mausta suolalla.

Vinkit

Korvaa osa hauesta kylmäsavuhauella, niin saat upean savun maun pihveihin.
Tarjoa annos ruskistetun voin ja sitruunalohkojen kera!