PROTEIINIVAIHTOEHDOT
600 g broilerinrintafileetä
400 g (jätti)katkarapuja
400 g tofua
SALAATTI
4–5 ruukkua romainesalaattia
100 g rucolaa
100 g Bama Babypinaattia
100 g krutonkeja Patun vaaleista vaakaviipaleista
250 g parmesaanilastuja
5 dl Patu Caesarkastiketta
suolaa ja pippuria
1 kpl sitruunaa
PROTEIINI
Broileri
Mausta broileri suolalla ja pippurilla. Paista kaunis pinta paistinpannulla tai grillissä ja laita uuniin kypsymään 175 °C kunnes sisälämpötila on 75 °C.
Katkaravut
Ota katkaravut sulamaan hyvissä ajoin ennen työ aloittamista. Huuhtele ja kuori katkaravut. Valuta ylimääräinen neste pois.
Jättikatkaravut
Ota jättikatkaravut sulamaan hyvissä ajoin ennen työn aloittamista. Kuori ja poista suoli. Huuhtele ja kuivaa. Laita hetkeksi marinadiin imemään makua ja paista nopeasti pannulla kypsiksi.
Tofu
Sekoita pienessä kulhossa seesamiöljy, soijakastike, sweet chili -kastike sekä omenamehu ja laita kuivaksi pyyhitty tofu sekaan. Anna marinoitua vähintään 30 min. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista kokonainen tofu rapeaksi. Raasta sitruunankuori ja silppua chili. Leikkaa tofu pieniksi kuutioiksi, koristele seesaminsiemenillä, chilillä ja sitruunalla.
KRUTONGIT
Leikkaa vaaleista vaakaviipaleista samankokoisia kuutioita (n. 1,5 x 1,5 cm). Levitä pellille ja pirskottele hiukan rypsiöljyä niiden päälle ja paahda 220 °C uunissa, kunnes niissä on kauniin kullanruskea väri. Ota pois uunista ja anna jäähtyä.
SALAATTI
Pese ja kuivaa romainesalaatti ja rucola hyvin. Leikkaa tai revi molemmat salaatinlehdet haluamasi kokoisiksi suupaloiksi. Laita kulhoon ja sekoita valmiin caesarkastikkeen kanssa hyvin.
Laita caesarkastikkeeseen sekoitettu salaatti ilmavasti vuoan pohjalle. Levitä päälle krutongit ja parmesaanilastut, lisää lopuksi haluamasi proteiini.
Voit paistaa broilerin jo edellisenä päivänä tai marinoida tofun, jotta saat siihen enemmän makua.