Bataattia ja linssimuhennosta

40 annosta

BATAATTI
5 kg bataattia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

LINSSIMUHENNOS
1 l belugalinssejä
5 kpl sipulia
5 kpl punaista chiliä
5 kpl valkosipulin kynttä
4 kpl varsisellerin vartta
1 kg tomaattimurskaa
1 l kasvislientä
1 tl muskottipähkinää jauhettuna
3 tl jeeraa jauhettuna
2 tl fenkolinsiemeniä jauhettuna
2 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl mustapippuria jauheena
suolaa, öljyä

Intialaisten makujen innoittama kasvisruoka!

Lataa Reseptin PDF

Kuori bataatit ja leikkaa n. 3 x 3 cm kuutioksi. Mausta kuutiot suolalla, mustapippurilla sekä oliiviöljyllä. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä, mutta vielä napakoita. Jäähdytä.

Kuori sipulit, pese varsiselleri ja chili. Kuutioi sipuli ja varsiselleri pieneksi, murskaa ja hienonna valkosipuli ja chili. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, ja freesaa kasvikset. Pyörittele pari minuuttia ja lisää kuivat mausteet. Jätä suola vielä tässä vaiheessa pois ja lisää se vasta lopussa. Freesaa mausteiden kanssa, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää kattilaan linssit, kasvisliemi sekä tomaattimurska ja anna porista kevyesti, kunnes linssit ovat kypsiä n. 20 minuutin kuluttua. Mausta suolalla ja tarkista maku!

Vinkit!

1. Voit käyttää myös muita linssejä kuin belugaa. Mustat belugalinssit kestävät kuitenkin kypsennystä parhaiten, eivätkä mene niin helposti puuroksi kuin punaiset linssit. Vihreät linssit kestävät kypsennystä paljon paremmin kuin punaiset ja lähes yhtä hyvin kuin mustat belugalinssit.

2. Bataatit voit valmistaa jo edellisenä päivänä. Voit käyttää myös muuta kuin bataattia, kuten vaikkapa intialaista paneerjuustoa!

3. Mahdollisesti yli jäänyt linssimuhennos toimii loistavasti seuraavana päivänä lounaskeiton pohjana!

4. Linssimuhennoksessa kuuluu olla voimakkaasti makua, mutta sen ei kuulu olla tulista. Voit käyttää myös muita mausteita, kuten neilikkaa ja/tai sinapinsiemeniä. Maustesuhteita voit myös muuttaa oman maun mukaan.

5. Kypsennä linssit aina kypsiksi kunnolla keittämällä, jolloin niiden valkuaisaine lektiini tuhoutuu eikä se pääse aiheuttamaan ikäviä vatsaongelmia.

Parallax Section by bPlugins

The Parallax effect is a modern web design technique where the background element scrolls slower than the foreground content. The parallax effect can be used on landing pages, long-form content, sales pages, or the homepage of a business website. It is a great way to highlight different sections on a lengthy page.