4-6 kpl Patu Vehnäpatonkia 260 g
1 pkt pulled porkia valmiiksi maustettua (400 g)
4 rkl riisiviinietikkaa
2 tl sokeria
100 g porkkanaa
100 g kiinankaalia
50 g retiisiä
50 g kurkkua
50 g punasipulia
3 dl pikkelöintilientä
2 dl Patu Tomaatti-Chilikastiketta
KORISTELUUN HIENOKSI SILPUTTUINA:
1 dl korianteria
1 dl minttua
½ dl punaista chiliä
½ dl seesaminsiemeniä
Laita pulled pork uunivuokaan ja lämmitä kuumaksi.
Pese, kuori ja suikaloi porkkanat ja kiinankaali tulitikun kokoisiksi. Sekoita riisiviinietikan ja sokerin kanssa. Anna maustua hetki.
Leikkaa retiisi ja kurkku viipaleiksi. Leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi ja marinoi valmiilla pikkelöintiliemellä.
Sulata Patu patonkeja 1 h huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa. Paista 230-240 asteessa noin 4-5 minuuttia. Leikkaa patongit puoliksi ja levitä tomaatti-chilikastiketta kanteen ja pohjaan.
Kokoa patonki kaikilla täytteillä ja koristele korianterilla, mintulla, chilillä sekä seesaminsiemenillä. Tarjoa heti!
Voit leikata kasvikset valmiiksi edellisenä päivänä ja laittaa ne marinadiin yön yli.
Voit leikata valmiin Bánh mi -patongin neljään osaan ja tarjoilla sen esimerkiksi pikkusuolaisena tai alkuruokana.