MUUSI
1500 g Perunoita
300 ml Flora Plant Ruoka 15 %
120 g Flora Plant B+tter
PIKKELIVIHANNEKSET
1 dl Sokeria
0,5 dl Etikkaa
1,5 dl Vettä
200 g Porkkanaa
3 kpl Keltajuuria
20 g Sinapinsiemeniä
65 g Vuonankaalia
KALAPULLAT
500 g Kalajauhelihaa (mieluiten viljellyistä, kasvatetuista kaloista)
460 g Isoja valkoisia papuja
4 rkl Maizenaa
10 g Valkosipulia
10 g Hienonnettua persiljaa
Yhden sitruunan kuori
Suolaa & pippuria
Pankojauhoja 1 dl taikinaan + n. 3 dl leivittämiseen
Flora Plant B+tteria paistamiseen
30 g Lehtipersiljaa
10 kpl Sitruunaviipaleita
Halutessasi yrtti- tai rucolaöljyä viimeistelyyn
1. Aloita kasvisten pikkelöinnillä: Viipaloi porkkana ja keltajuuri mandoliinilla ohueksi. Kiehauta sokeri, etikka ja vesi ja ota sitten kattila pois liedeltä. Lisää porkkana, keltajuuri ja sinapinsiemenet liemeen ja anna seistä hetki. Valuta neste pois juuri ennen tarjoilua ja sekoita
kasvikset vuonankaalin kanssa.
2. Soseuta kala lähes sileäksi, lisää sitten loput ainekset. Saat kalapulliin hieman enemmän suutuntumaa, jos et poraa papuja täysin sileäksi. Pyörittele taikina halutun kokoisiksi palloiksi ja kääntele pankojauhossa, laita jääkaappiin odottamaan paistoa. Paista pullat keskilämmöllä Flora Plant B+tterissa.
3. Valmista perunamuusi: Keitä perunat pehmeiksi pienen suolan kanssa. Valuta vesi pois ja purista perunapuristimessa. Lisää mukaan lämmitetyt Flora Plant B+tter ja Flora Plant Ruoka 15 %. Vatkaa, kunnes saat ilmavan ja kuohkean muusin. Mausta lopuksi suolalla.
4. Viimeistele annos lehtipersiljalla ja halutessasi yrttiöljyllä. Tarjoa sitruunaviipaleen kera.
Voit pikkelöidä kasvikset jo muutamaa päivää aiemmin!