Ylikypsäksi haudutettua kinkkua, sienikastiketta ja juuresmuusia

25 henkilölle

3 kg suikaloitua joulukinkkua
1 kg Patu herkkusieniä
500 g sipulia kuutioituna
2 rkl tuoretta timjamia hienoksi hakattuna
Patu rypsiöljyä
2 l lihalientä
1 l ruokakermaa
3 rkl kahvia
suolaa, mustapippuria, laakerinlehti
Maizenaa
2 kg perunaa
1,5 kg porkkanaa
1,5 kg selleriä
1 kg lanttua
1 l laktoositonta täysmaitoa
300 g laktoositonta voita
suolaa

Kahvi antaa kastikkeeseen
pikanttia makua.

Lataa Reseptin PDF

1. Suikaloi joulukinkku, kuutioi sipuli sekä viipaloi herkkusienet. Freesaa keskilämmöllä kattilassa ensin sipuli läpikuultavaksi, ja lisää sen jälkeen herkkusienet, ja freesaa, kunnes sienistä on neste haihtunut pois ja ovat saaneet hieman väriä.

2. Lisää kinkkusuikaleet, timjami ja lihaliemi sekä mausteet. Freesaile pari minuuttia, ja lisää lihaliemi. Anna kiehahtaa.

3. Lisää kerma ja suurusta maizenalla. Lisää kahvia, ja tarkista maku! Kastikkeen tulee olla viskositeetiltansa kuten béchamel.

4. Kuori juurekset, pilko hieman pienemmiksi ja keitä kunnolla pehmeiksi! Voit myös käyttää höyryuunia.

5. Sulata voi ja lämmitä maito.

6. Valmista juuresmuusi täysin samalla tavalla kuin tavallinen perunamuusi yleiskoneessa. Aluksi juurekset soseeksi, jonka jälkeen lisätään lämmin maito ja voisula pikkuhiljaa koko ajan samalla koneen ollessa käynnissä. Lisää suola vasta lopuksi ja tarkista maku!

Vinkkejä

Juureksista tulee muusiin kaunis väri!