Veriappelsiinirisottoa ja grillattua parsaa

20 annosta

RISOTTO
1,5 kg risottoriisiä
0,5 kg shalottisipulia
0,1 kg valkosipulia
n. 3,5 l kasvislientä
n. 1 l veriappelsiinin mehua
n. 150 g voita
oliiviöljyä
timjamia
parmesania raastettuna
mustapippuria
suolaa

PARSA
3 kpl vihreää tankoparsaa / annos
suolaa

Parsan tilalle paahdettua tomaattia, katkarapuja, kalaa tai kanaa.

Patu Veriappelsiinirisottoa ja grillattua parsaa
Lataa Reseptin PDF

1. Kuori parsat ja ryöppää ne nopeasti (30-60 s) suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä. Nosta reikäkauhalla jäähtymään jääveteen.

2. Kuori shalotti- ja valkosipulit ja kuutioi ne käyttämääsi risottoriisiä pienemmiksi kuutioksi. Kuullota reilussa oliiviöljyssä esim. laakeassa kattilassa. Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää kattilaan riisi ja tuoretta timjamia. Kuullota keskilämmöllä, kunnes riisi on kauniin kiiltävää.

3. Lisää risoton sekaan etukäteen kuumaksi lämmitettyä kasvislientä pieninä määrinä, ja sekoita riisiä koko ajan. Jatka tätä niin kauan, että kaikki kasvisliemi on käytetty risottoon. Jatka sen jälkeen lämmitetyllä veriappelsiinin mehulla, kunnes risotto on kypsää.

4. Viimeistele risotto parmesanilla ja voilla, josta risotto saa kermaisen maun ja rakenteen. Mausta vasta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku!

5. Grillaa parsat kypsiksi tai käytä erittäin kuumaa paistinpannua.

Vinkit!

1. Voit valmistaa parsat ja risoton pohjan jo edellisenä päivänä. Mikäli valmistat risottoon pohjan edellisenä päivänä, älä valmista risottoa täysin kypsäksi asti. Seuraa reseptiä siihen asti, kun kasvisliemi on lisätty, ja tämän jälkeen pikajäähdytys! Seuraavana päivänä voit valmistaa risoton loppuun reseptiä noudattamalla vaikka sitä mukaa, kun annoksia tilataan.

2. Risoton tilalle voit käyttää vaikkapa valmista IsoMitta-risottoa.

3. Parsan tilalla voit käyttää käytännössä mitä vain mielikuvitus tuo mieleesi, kuten vaikkapa paahdettua tomaattia, katkarapuja, kalaa, kanaa…

4. Risottoa tulee kypsennysvaiheessa sekoittaa koko ajan, jotta riisin tärkkelys irtoaa tasaisesti ja suurustaa risoton.

5. Mausta risotto suolalla vasta, kun se on kypsää, sillä suola hidastaa tärkkelyksen irtoamista riisistä, ja näin ollen rakenteesta ei tule toivotunlaista.

Parallax Section by bPlugins

The Parallax effect is a modern web design technique where the background element scrolls slower than the foreground content. The parallax effect can be used on landing pages, long-form content, sales pages, or the homepage of a business website. It is a great way to highlight different sections on a lengthy page.