Suppilovahverorisotto

4 annosta

2 valkosipulia
2 salottisipulia
3 rkl rypsiöljyä
400 g suppilovahveroita
4 dl risottoriisiä
3 dl valkoviiniä
1 l kanalientä
2 dl parmesaaniraastetta
Suolaa ja mustapippuria
Timjamia koristeeksi
Voita tai Eleplant kasvirasvaa paistamiseen

Voit valmistaa
risoton myös
metsiemme
sienisadosta.

Patu Suppilovahverorisotto
Lataa Reseptin PDF

Hienonna valkosipuli ja salottisipuli pieniksi kuutioiksi. Puhdista suppilovahverot ja hienonna nekin. Paista sieniä kuivalla pannulla noin 5 minuuttia, jotta ylimääräinen neste haihtuu pois. Lisää pannulle nokare voita tai Eleplant kasvirasvaa ja paista kauniin värisiksi.

Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä hetkeksi sivuun odottamaan.

Kuumenna kanaliemi kattilassa valmiiksi. Kuullota sipuleita öljyssä laakeassa paistinpannussa/kasarissa. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista pienellä lämmöllä, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää valkoviini joukkoon ja anna imeytyä riisiin.

Lisää kuumaa kanalientä noin 2 dl kerrallaan. Sekoittele ja jatka, kunnes kaikki kanaliemi on käytetty. Tähän menee noin 15-18 minuuttia.

Lisää paistetut sienet ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää nokare voita sekä parmesaaniraaste. Viimeistele risotto timjamin lehdillä.

Vinkit!

1. Kokeile reseptiin rohkeasti myös muita sieniä, kuten kanttarelleja tai tatteja, myös mustatorvisienet käyvät hyvin.

2. Kokeile halutessasi voin sijaan Eleplant kasvirasvaa. Se toimii tässä reseptissä voin tavoin ja on oikein loistava vaihtoehto.

3. Kanaliemen voit tehdä itse tai käyttää valmista vaihtoehtoa. Liemi antaa täyteläisen maun risoton pohjaksi.

4. Voit putsata ja paistaa sienet kuivalla pannulla jo edellisenä päivänä valmiiksi. Voit myös punnita kaikki
raaka-aineet valmiiksi.