Sesongin juureksia & karamellipossua

4-6 annosta

Karamellipossu
400 g Porsaan kassleria
2 Kpl Salottisipulia
1 Kpl Valkosipulia
1 dl Fariinisokeria
4 dl Omenamehua
1/2 dl Kalakastiketta
½ dl Soijakastiketta
1 kpl Punainen chili (leikataan pyöreitä paloja)
1 dl Korianteria (silputaan pieniksi)
1 rkl Seesaminsiemeniä
Suolaa ja pippuria

Sesongin juurekset
1 kpl Porkkana
1 kpl Juuriselleri
3 kpl Keltajuuria
1 kpl Palsternakka
1 kpl Kesäkurpitsa
1 kpl Munakoiso
1 dl Patu Rypsiöljyä
Timjamia, suolaa ja mustapippuria

Tarjoile riisin kera!

Lataa Reseptin PDF

Karamellipossu
1. Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistusta.
2. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi (2×2 cm). Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna sipulit pieniksi kuutioiksi.
3. Mittaa kattilaan fariinisokeri, omenamehu, kalakastike sekä soija.
4. Kuullota sipulit rypsiöljyssä pannulla. Lisää lihanpalat joukkoon ja ruskista hyvin.
5. Lisää ruskistuneet lihat karamellikastikkeeseen ja kuumenna kiehuvaksi. Anna possun kiehua miedolla lämmöllä kattilassa, kunnes neste on haihtunut ja sokeri karamellisoitunut.

Sesongin juurekset
1. Laita uuni kuumenemaan 220 °C asteiseksi paistolle. Laita leivinpaperi valmiiksi uunipellille.
2. Pese ja kuori kaikki juurekset. Leikkaa samankokoisiksi ohuiksi suikaleiksi.
3. Levitä suikaloidut juurekset leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kaada rypsiöljy sekä mausteet joukkoon, sekoita hyvin.
4. Paista uunissa noin 20–25 minuuttia.

Ota kypsät juurekset uunista ja asettele kauniisti lautasten pohjalle. Levitä karamellisoitunut possu juuresten päälle ja koristele halkaistulla chilillä, hienoksi leikatulla korianterilla sekä seesaminsiemenillä.

Vinkit!

1. Juurekset voi suikaloida jo edellisenä päivän, kunhan säilyttää ne oikein.
2. Possun sijaan voi käyttää esimerkiksi kanaa tai jotain muuta lihaa.
3. Tämän annoksen kanssa sopii mainiosti perunamuusi.