Rapea piimäkana, sinihomejuustodippi ja hot sauce

25 annosta

PIIMÄKANA
5 kg broilerin paistileikettä
1 kg Arla Rasvatonta AB-piimää
15 g cayennepippuria
15 g valkosipulijauhetta
15g sipulijauhetta
suolaa
vehnäjauhoja leivittämiseen
öljyä uppopaistamiseen
varsisipulia ja sitruunalohko viimeistelyyn

SINIHOMEJUUSTODIPPI
500 g Arla Pro turkkilaista jogurttia 10%
300 g Arla Pro kermaviiliä 10%
400 g Castello sinihomejuustomurua
40 g sitruunamehua
10 g suolaa

HOT SAUCE
500 g punaisia säilöttyjä jalapenoviipaleita
20 g valkosipulinkynsiä viipaloituna
15 g korianterinsiemeniä
15 g kuminansiemeniä
15 g fenkolinsiemeniä
20 g sokeria
30 g limettimehua
10 g suolaa
300 g siideriviinietikkaa

PIIMÄKANA
1. Sekoita piimä, cayennepippuri, valkosipulijauhe ja sipulijauhe yhteen marinadiksi, sekoita marinadi kauttaaltaan kanojen päälle ja anna maustua yön yli kylmässä.

2. Valuta ylimääräiset marinadit kanoista, mausta suolalla ja taputtele kanapalat kauttaaltaan jauhoissa ja anna kuivahtaa peittämättöminä kylmässä vähintään puoli tuntia ennen paistamista.

3. Uppopaista kanat 180˚c:ssa öljyssä kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja kypsiä, ripottele kanojen päälle paiston jälkeen pieni pintasuola ja tarjoile välittömästi. Voit paistaa kanat myös kuumassa öljyssä paistin- tai kippipannulla.

SINIHOMEJUUSTODIPPI
4. Sekoita kaikki sinihomejuustodipin ainekset yhteen ja anna maustua vähintään tunnin verran ennen käyttöä.

HOT SAUCE
7. Laita kaikki Hot saucen ainekset kattilaan ja kiehauta, aja blenderillä tai tehosekoittimella sileäksi, jäähdytä ja säilytä kylmässä.

8. Laita paistetut kanat esille, pursota kanojen päälle sinihomejuustodippiä ja hot saucea. Koristele leika-
tulla varsisipulilla ja tarjoile sitruunanlohkon ja sinihomejuustomurun kera.

Vinkit

Kokeile piimää lihan mureuttamiseen, et pety! Rapea kana Castello sinihomejuustomuru on täydellinen combo.