JUUSTOKUORRUTETTUA
PORSAAN ULKOFILEETÄ
Porsaan ulkofileetä
Patu juustocremeä
Patu lihaliemijauhetta
Patu paprikasuikaleita koristeluun
Broccholinia lisäkkeeksi
SUOLAPERUNAT
pestyjä perunoita
suolaa
1. Leikkaa lihan kalvot poikki muutamasta kohdasta ja hiero fileiden pinnoille lihaliemijauhetta. Paista höyry-paistolla 50-asteiseksi ja anna lihanjäähtyä.
2. Viipaloi jäähtynyt liha noin sentin siivuiksi ja sivele pintaan reilusti juusto-cremeä. Paista juuri ennen esillelaittoa 180-asteisessa uunissa 15-30 minuuttia.
3. Tarjoa lisäkkeenä pannu- tai uuni-paistettua broccolinia. Sivele se ennen paistoa öljyllä ja mausta valkosipulimurskalla ja suolalla. Tähän sopii oivallisesti myös broccoli, kukkakaali, porkkana tai muu juures.
4. Koristele annos lopuksi kylmillä paprikasuikaleilla.
SUOLAPERUNAT
Kastele perunat hyvin vedellä ja sirottele niiden päälle suolaa. Paista 160-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, riippuen perunalajikkeesta ja mukulakoosta.
1. Katko fileiden kalvot.
2. Mausta fileet ja paahda höyrypaistolla 50-asteisiksi. Jäähdytä.
3. Leikkaa jäähtyneet lihat viipaleiksi pakkeihin. Tämän saattaa ehtiä tehdä aamullakin.