4,5 kg Patun parempia lihapyöryköitä
3 kg munakoisoja
1 kg sipulia
3,5 kg kypsiä perunoita
10 g valkosipulia
oliiviöljyä
rosmariinia (2 tuoretta oksaa, tai 0,5-1 rkl kuivattua)
suolaa
mustapippuria
3 l Puljonki Luumutomaattikastiketta
Arla Pro Tsatsikia erilliseen tarjoilukulhoon
Paista jäiset lihapyörykät 200 asteessa kiertoilmalla n. 20-25 minuuttia.
Kuutioi munakoisot n. 3 x 3 cm kuutioiksi, ja ”itketä” suolalla n. 20 min. Kuutioi kypsät perunat hieman pienemmiksi kuin munakoisot.
Kuivaa munakoisot hyvin itkettämisen jälkeen ja paahda uunissa kypsiksi perunoiden kanssa 200 asteessa n. 15 minuuttia.
Kuori ja kuutioi sipuli melko isoiksi kuutioiksi ja siivuta valkosipuli ohuiksi siivuksi. Freesaa sipuleita oliiviöljyssä n. 5 min. keskilämmöllä, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää hieman rosmariinia sekä luumutomaattikastike. Anna hautua kasaan, tarkista maku ja mausta loppuun suolalla, mustapippurilla, oliivi-öljyllä ja tarvittaessa rosmariinilla.
Lisää kastikkeen sekaan uunissa paahdetut munakoisot sekä perunat.
Tarkista maku, ja tuunaa tarpeen mukaan!