Patu Grillimakkarat,
yrttiperunat ja coleslaw

20 annosta

4 kg Patu Grillimakkaraa
4 kg jauhoista perunaa, esim. rosamunda
1 puntti tuoretta rosmariinia
1 puntti tuoretta timjamia
4 valkosipulinkynttä
2 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

COLESLAW
2 kg kaali-porkkanaraastetta
1 l pikkelilientä
350 g Patu täysmajoneesia

Tarjoiluun Patu sinappia ja ketsuppia

Säästä sähköä,
paista perunat ja makkarat samaan aikaan!

Patu Lounasklubi - Grillimakkara
Lataa Reseptin PDF

1. Pikkelöi kaali-porkkanasuikaleet esim. vakuumissa jo edellisenä päivänä, jotta kaali ja porkkana ehtivät kypsyä ja pehmetä hieman etikassa.
2. Valuta pikkelöintiliemi huolellisesti siivilässä tai reikäpakissa, ja tarvittaessa purista vielä käsin nestettä pois niin paljon kuin mahdollista. Sekoita majoneesin kanssa huolellisesti sekaisin.
3. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa haluamaasi muotoon. Nopein ja yksinkertaisin on pituussuunnassa puoliksi.
4. Irrota rosmariinista ja timjamista lehdet irti rangoista ja kuori valkosipulit. Silppua todella pieneksi silpuksi ja lisää oliiviöljyn sekaan.
5. Mausta perunat yrttiöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä 225 asteisessa kiertoilmalla n. 25 min., kunnes kypsiä ja perunat ovat saaneet kauniin paistovärin. Tarkista kypsyys ennen tarjoilua!
6. Tee makkaroihin veitsellä pieniä viiltoja ennen paistoa, jotta kuori ei pääse ”poksahtamaan” hajalle. Paista makkaroiden pinta rapeaksi kuumalla pannulla tai 225 asteisessa uunissa.
7. Tarjoile Patu sinapin ja/tai Patu ketsupin kera.

Kummikokki Jani Salmelan vinkit

Raikas coleslaw on täydellinen lisäke grillimakkara-ateriaan. Laita coleslaw valmistumaan jo edellisenä päivänä. Näin se saa riittävästi aikaa maustua ja pehmentyä.

Voit kypsentää perunat ja makkarat samassa uunissa samaan aikaan ja säästää näin sähköä.

Perunoita ei kannata leikata kovin pieniksi, maksimissaan kahdeksaan osaan, jotta ne ehtivät kypsyessään saamaan makua tuovan paistopinnan. Käytä vain jauhoisia perunalajikkeita!

Grillimakkara on mitä parhain kesäkauden lounasvaihtoehto ja terassitarjoilun klassikko. Grillimakkara sopii myös tapahtuma-tarjoiluun.

Parallax Section by bPlugins

The Parallax effect is a modern web design technique where the background element scrolls slower than the foreground content. The parallax effect can be used on landing pages, long-form content, sales pages, or the homepage of a business website. It is a great way to highlight different sections on a lengthy page.